Intrebari frecvente

In cazul in care nu gasiti raspunsul dorit nu ezitati sa ne contactati.

1. Ce reprezinta TORCH?

TORCH este acronimul pentru Toxoplasma, Rubella, Citomegalovirus si Herpes simplex. Acesti agenti patogeni sunt implicati in afectiuni congenitale si neonatale si de obicei nu sunt clinic evidente, dar pot cauza avort spontan si boli grave ale nou- nascutului. Testele fac parte din screening -ul prenatal.

2. Ce este antibiograma?

Antibiograma este o metoda de laborator prin care se testeaza sensibilitatea la antibiotice a unui microorganism.

Antibiograma nu testeaza sensibilitatea individului la antibiotice ( daca acesta este alergic sau nu la un antibiotic) !

Scopul efectuarii antibiogramei este de a clasifica microorganismul infectant intr-o categorie de sensibilitate ( sensibil, intermediar sensibil sau rezistent). In baza acestei clasificari, clinicianul estimeaza eficienta terapeutica a unuia sau a altuia dintre medicamentele antimicrobiene folosite in scopul de a omori sau cel putin stanjeni multiplicarea unui microorganism patogen intr-un organism.

Cand este necesara efectuarea antibiogramei ?

Daca dupa insamantarea unui produs patologic recoltat de la un pacient ( spre exemplu urina, exsudat faringian, nazal etc) este izolat si identificat un microorganism ce poate fi considerat patogen ( adica responsabil de producerea unei infectii), urmatoarea etapa este efectuarea antibiogramei.

Nu este necesara efectuarea antibiogramei pentru un microorganism considerat nepatogen sau facnd parte din flora microbiana normala a organismului.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro