Estradiol

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Estradiol

50 lei

Prezentare generala

Estrogenii reprezinta un grup de hormoni sexuali feminini, secretati in principal de ovare, care stimuleaza dezvoltarea caracterelor secundare feminine si regleaza ciclul menstrual. Cel mai important reprezentant este estradiolul, care este cel mai potent hormon estrogen natural, produs in special de ovare si de placenta ( in timpul sarcinii) si, in cantitati mai mici de glandele adrenale si de testicule. Dozarea estradiolului seric este un index important pentru evaluarea unei varietati de disfunctii ale ciclului menstrual cum ar fi pubertatea precoce sau intarziata la fete, si amenoreea primara si secundara, precum si menaopauza la femei. In caz de infertilitate, dozarea estradiolului seric este utila pentru monitorizarea inductiei ovulatiei consecutiva tratamentului cu, de exemplu, citrat de clomifen, LH-releasing-hormone (LH-RH) sau gonadotropine exogene. In timpul hiperstimularii ovarelor pentru fertilizarea in vitro, concentratia serica a estradiolului este in mod normal monitorizata zilnic pentru admiistrarea optima a hCG si a colectiei de oocite.

Recoltare proba

Este necesara obtinerea unei probe de ser.

Implicatii clinice

Niveluri crescute de estradiol au fost observate in cazul tumorilor secretoare de estradiol, pubertate precoce, sarcina, sindrom de feminizare, tumori testiculare etc. Niveluri scazute de estradiol apar in avort, insuficienta hipofizara, hipogonadism primar, anorexie nevoasa, sindrom Turner, sindrom Klinefelter etc.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro