Culturi bacterii secretii vaginale / uretrale

Aceaste investigatii nu sunt decontate de CASMB.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Culturi bacterii secretii vaginale

60 lei

Culturi bacterii secretii uretrale

60 lei

Prezentare generala

Infectiile genitale feminine reprezinta o cauza frecventa de consult ginecologic. Ele pot evolua ca infectii endogene, determinate de microorganisme din flora vaginala normala, sau ca infectii exogene cauzate mai ales de microorganisme cu transmitere sexuala. Tractul genital masculin ( prostata, canalele ejaculatoare, veziculele seminale, canalele deferente, epididimul, testiculele) sunt normal sterile, conditie asigurata de actiunea mecanica a mictiunii si ejacularii, prin lipsa colonizarii microbiene a uretrei proximale, dar mai ales prin actiunea antibacteriana a unui polipeptid, care contine zinc, eliminat prin secretia prostatica. De notat, este ca virusuri prezente in secretii genitale pot fi transmise pe cale sexuala, fara sa determine manifestari la nivelul organelor genitale ( virusul hepatitei B, C, Citomegalovirus sau virusul HIV). Cei mai frecventi agenti etiologici bacterieni in infectii genitale sunt: C. albicans, Streptococi de grup B, Gardnerella vaginalis, Neisseria gonorrheae , Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma spp, Chlamydia trachomatis, Staphylococcus aureus.

Recoltare proba

Pentru femei
Se evidentiaza cervixul cu ajutorul unui specul nelubrifiat Se indeparteaza excesul de mucus; Cu ajutorul unui tampon steril se recolteaza secretia de la nivelul canalului endocervical. Tamponul se mentine 30 de secunde, pentru ca microorganismele sa fie absorbite de catre acesta.
Pentru barbati
Recoltarea se va face dimineata, inainte de urinare. Un tampon steril se insereaza bland aproximativ 2 cm in uretra, fara a forta trecerea in caz de obstacol. Se roteste 360o si se retrage.

Implicatii clinice

Investigatiile de laborator sunt utile in diagnosticarea cervicitelor, vulvovaginitelor, vaginozelor bacteriene, salpingitelor, endometritelor, in cazul femeilor si in diagnosticarea uretritelor, epididimitelor, prostatitelor sau ulcerului genital, in cazul barbatilor.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro