Culturi bacterii secretii purulente

Avem Contract cu CASMB.

Aceasta investigatie se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Culturi bacterii secretii purulente

60 lei

Prezentare generala

Una dintre multiplele functii ale pielii este cea de aparare a organismului impotriva infectiilor. Pe langa bariera structurala pe care o ofera, pielea este colonizata de o multitudine de microorganisme comensale, care protejeaza pielea de invazia microorganismelor patogene. Afectiunile microbiene ale pielii sunt determinate de: 1. intreruperea solutiei de continuitate a tegumentelor prin taiere, intepare , etc, 2. manifestarea la nivelul pielii a unor infectii sistemice, 3. distrugerea pielii de catre toxine microbiene a unor microorganisme prezente in alte situsuri anatomice. Cele mai frecvente microorganisme implicate in infectia pielii sunt: S. aureus, S. pyogenes, bacterii anaerobe, fungi, virusuri ( Herpes simplex virus, Papilomavirus).

Recoltare proba

Pentru recoltarea probei dintr-o leziune deschisa, se urmeaza pasii : se spala plaga cu ser fiziologic, pentru indepartarea lichidului de drenaj, a resturilor de antibiotice sau solutii/unguente aplicate ; se dezinfecteaza cu alcool izopropilic/etilic 70% ; se recolteaza proba, direct din leziune, cu ajutorul unui tampon steril ; In cazul colectiilor purulente inchise, procedura de recoltare presupune dezinfectarea locala cu alcool izopropilic/etilic 70%, punctia abcesului si recoltarea probei cu ajutorul unui tampon steril. Se recomanda ca efectuarea culturii sa se faca inaintea tratamentului cu antibiotice.

Implicatii clinice

Cultura din secretii purulente este utila in izolarea si identificarea bacteriilor implicate in infectii ale pielii. Pentru speciile bacteriene izolate si identificate se efectueaza antibiograma/ antifungigrama.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro