Cultura din secretie oculara

Avem Contract cu CASMB.

Aceasta investigatie se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Cultura din secretie oculara

60 lei

Prezentare generala

Infectiile oculare pot afecta diferite structuri ale globului ocular, orbita cat si organele accesorii de protectie ( pleoape, glande lacrimale si sprancene). In etiologia infectiilor oculare intalnim: virusuri, bacterii (Chlamydia trachomatis, N. gonorrhoeae, S. aureus, S. pneumoniae, H. influenzae, P. aeruginosa ), paraziti (Toxoplasma gondii siToxocara canis sunt implicate in etiologia corioretinitei sau a decolarii de retina). De asemenea, Rubella si CMV pot invada ochii fatului in utero si pot provoca cataracta, microftalmie. Sifilisul congenital produce retinopatie si keratita.

Recoltare proba

Pentru recoltarea probei, se foloseste cate un tampon umectat cu ser fiziologic steril pentru fiecare ochi, recoltandu-se proba de la nivelul sacului conjunctival inferior, coltul intern al ochiului sau/si din alta zona afectata. Se recomanda ca efectuarea culturii sa se faca inaintea tratamentului cu antibiotice.

Implicatii clinice

Cultura din secretia oculara este extrem de utila in izolarea si identificarea bacteriilor implicate in infectiile oculare. Pentru speciile bacteriene izolate si identificate se efectueaza antibiograma.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro