Culturi Bacterii Exudat nazal

Avem Contract cu CASMB.

Aceasta investigatie se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Culturi Bacterii Exudat nazal

50 lei

Prezentare generala

Etajul supraglotic al tractului respirator gazduieste o flora bacteriana abundenta, care reuneste peste 200 de specii repartizate in diferite nise ecologice : crevase gingivale, placa dentara, mucoasa linguala, oro-faringe, cripte amigdaliene, nazo-faringe si cavitatile nazale. Lipsa barierelor anatomice intre segmentele cailor respiratorii permite propagarea infectiei prin continuitate, ducand la intrepatrunderea simptomatologiei clinice si frecvente complicatii prin afectarea sinusurilor si urechii medii, a laringelui si cailor respiratorii inferioare Principalele microorganisme identificate in urma efectuarii culturii din exsudatul nazal sunt : S. pyogenes, S. aureus, S. pneumoniae, H. influenzae, enterobacterii, etc.

Recoltare proba

SSecretia nazala se obtine prin introducerea in fiecare nara a unui tampon steril umectat in ser fiziologic si stergerea peretilor laterali, prin rotirea usoara a tamponului. Se recomanda ca efectuarea culturii sa se faca inaintea tratamentului cu antibiotice.

Implicatii clinice

Cultura din exsudatul nazal este utilizata in vederea izolarii si identificarii de bacterii implicate in infectii ale tractului respirator superior, precum si in stabilirea statusului de purtator al infectiei cu S. aureus, S. pyogenes. Pentru speciile bacteriene izolate si identificate se efectueaza antibiograma.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro