Creatinina

Aceste investigatii nu sunt decontate de CASMB.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Creatinina Serica

15 lei

Creatinina Urinara

20 lei

Prezentare generala

Creatinina este o substanta excretata prin rinchi. Este bioprodusul metabolismului energetic muscular si este produsa cu o rata constanta in acord cu masa musculara a individului. Productia endogena de creatinina este constanta atata vreme cat masa musculara ramane constanta. Deoarece creatinina este filtrata la nivelul rinichiului si ulterior excretata de rinichi, nivelul de creatinina este echivalent cu rata de filtrare glomerulara.

Recoltare proba

Creatinina Serica: Este necesara obtinerea serului/ plasmei prin venipunctura.
Creatinina Urinara:
1. Urina emisa in 24 de ore In dimineata premargatoare dozarii, la trezire, se goleste vezica, fara a se pastra urina. Se noteaza ora. Incepand cu aceasta ora, in urmatoarele 24 de ore, se colecteaza toate emisiile de urina intr-un recipient curat si uscat. Urina colectata se pastreaza la 2 – 8oC. Se noteaza volumul. Se omogenizeaza urina si se retin intr-un recipient de unica folosinta cca 100 ml de urina.
2. O proba de urina aleatoare ( de preferat prima urina de dimineata.

Implicatii clinice

Nivelul creatininei urinare este modificat in diabet zaharat, acromegalie, insuficienta renala etc.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro