Cortizol

Avem Contract cu CASMB.

Analiza pentru Cortizolul Seric se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate.

Analiza pentru Cortizolul Urinar nu este decontata si pe poate efectua doar cu plata.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Cortizol Seric

50 lei

Cortizol Urinar

65 lei

Prezentare generala

Cortizolul este principalul hormon corticosteroid secretat de glandele adrenale. Principalele roluri fiziologice ale cortizolului sunt: promovarea gluconeogenezei, diminueaza utilizarea glucozei de catre tesuturile insulino-dependente, intensifica lipoliza, influenteaza raspunsul imun avand actiune anti-inflamatorie. Serectia de cortizol este influentata de ritmul circadian, fiind mai mare dimineata intre 6 si 8 am si mai scazuta intre 4 – 6 pm.

Recoltare proba

Cortizol Seric: Este necesara obtinerea serului/ plasmei prin venipunctura. Proba trebuie recoltata la 8 am sau la 4 pm. Cortizol Urinar: Este necesara aducerea unei probe de urina colectata in 24 de ore.

Implicatii clinice

Valori scazute ale cortizolului se intalnesc in hiperplazia adrenala, boala Addison, hipotiroidism, afectiuni hepatice. Valori crescute ale cortizolului apar in hipertiroidis, stres, carcinoame, sindrom Cushing, obezitate, tumori producatoare de ACTH.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro