Complement seric C3 si C4

Avem Contract cu CASMB.

Aceaste investigatii se pot efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Complement seric C3

30 lei

Complement seric C4

30 lei

Prezentare generala

Complementul seric este un sistem enzimatic multifunctional format din aproximativ 25- 30 de componente care, in cadrul raspunsului imun, indeplineste atat functia de sistem efector dar si aceea de mecanism de recunoastere imunologic nespecifica a nonselfului de self. In esenta, functiile efectorii ale complementului pot fi rezumate la :
- opsonizarea microorganismelor si cmplexelor imune fata de celulele ce exprima receptori pentru complement

- activarea fagocitozei prin macrofage si neutrofile

- citoliza celulelor tinta

Daca tinem cont ca in fiecare din cele trei functii mentionate participa atat in apararea specifica sau imunologica, cat si in cea nespecifica sau inflamatorie acuta, rezulta in final ca rolul fundamental al complementului este acela de coroborare a celor doua tipuri de mecanisme de aparare, cu cresterea eficientei intrinseci a fiecareia dintre ei. In cadrul laboratorului nostru se dozeaza C3, care este un component al sistemului complement care este implicat atat in calea clasica cat si in cea alternativa de activare.

Recoltare proba

Se recolteaza o proba de 5 ml de sange prin punctie venoasa.

Implicatii clinice

C3 este deseori crescut ca rezultat al raspunsului de faza acuta (inflamatii, traume sau necroze tisulare), obstructie biliara si glomeruloscleroza focala. Nivelurile plasmatice de C3 sunt scazute in caz de deficiente genetice sau dobandite, si sunt asociate cu un risc semnificativ crescut de infectii, in special cu bacterii incapsulate.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro