Colesterol Total

Avem Contract cu CASMB.

Aceasta investigatie se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie / de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

TIMP ESTIMAT PENTRU ELIBERARE REZULTATE

Colesterol Total

15 lei

Prezentare generala

Colesterolul este un steroid cu masa mare moleculara si cu structura de cicolpentanofenantren. Colesterolul din hrana este partial absorbit si de asemenea sintetizat de ficat si alte tesuturi. Colesterolul este transportat in plasma cu ajutorul lipoproteinelor. Este excretat nemodificat in bila sau dupa transformarein acizi biliari.

Recoltare proba

Se recolteaza o proba de 5 ml de sange prin punctie venoasa. Proba se recolteaza dimineata, dupa un post nocturn de minimum 8 ore. Se recomanda abstinenta de la alcool cu minimum 48 ore inaintea recoltarii.

Implicatii clinice

Cresterea valorilor colesterolului total se asociaza in principal cu cresterea progresiva a riscului aterosclerozei si a bolilor coronariene. Cresterea nivelului colesterolului total apare si in alte tipuri de afectiuni cum ar fi: colestaza, afectiuni hepatocelulare, afectiuni renale, hipotiroidism, alcoolism, diabet zaharat prost controlat, neoplasme, alcoolism, obezitate, dieta bogata in grasimi. Niveluri scazute de colesterol apar in afectiuni hepatice severe, hipo-alfa-lipoproteinemia, afectiuni mieloproliferative, malabsotie, anemie, inflamatii etc.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro