HDL colesterol

Avem Contract cu CASMB.

Aceasta investigatie se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie / de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

DECONTATA / NEDECONTATA

HDL colesterol

20 lei

Se poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie / de la medicul de specialitate

Prezentare generala

Lipoproteinele cu densitate inalta ( HDL- colesterolul) sunt produse in special la nivelul ficatului, rolul lor principal constand in indepartarea colesterolului din tesuturile periferice prin transportul catre ficat si excretia ulterioara. Nivelele de HDL- C variaza in functie de sex si varsta. Fumatul si consumul de alcool se asociaza cu scaderea HDL - colesterolului seric, iar dupa un infarct de miocard nivelul de HDL- colesterol ramane o perioada de circa 3 luni scazut. HDL- colesterolul se asociaza invers proportional cu riscul cardiovascular.

Recoltare proba

Se recolteaza o proba de 5 ml de sange prin punctie venoasa. Proba se recolteaza dupa un post nocturn de minimum 8 ore. Se recomanda o dieta stabila in ultimile trei zile dinaintea recoltarii; alcoolul va fi evitat, cu minimum 24 ore inaintea recoltarii.

Implicatii clinice

Nivelurile plasmatice scazute de HDL-colesterol sunt corelate in mod pozitiv cu incidenta crescuta a afectiunilor aterosclerotice,a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale. Sunt cateva afectiuni bazate pe influente de mediu si asociate cu niveluri reduse de HDL-colesterol: afectiuni hepatocelulare acute sau cronice, hiperalimentare intravenoasa, malnutritie severa, diabet, anemie cronica, afectiuni mieloproliferative, boala Tangier, analfalipoproteinemia, stres, anumite medicamente si fumatul.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro