ASAT, TGO

Aceasta investigatie este decontata de CASMB cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

DECONTATA / NEDECONTATA

ASAT, TGO

15 lei

Decontata de CASMB cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate

Prezentare generala

Aspartat aminotransferaza ( ASAT, TGO) este prezenta in tesuturile cu activitate metabolica intensa. Este prezenta in inima, ficat, muschi scheletici, rinichi, creier,pancreas,splina si plamani. Orice afectiune care cauzeaza modificari importante ale metabolismului tisular are ca rezultat cresterea nivelului ASAT. Cantitatea de ASAT in sange este direct relationata cu numarul celulelor distruse si de timpul care a trecut de la injuria tesutului si timpul efectuarii testarii. Dupa o distructie celulara severa, nivelul ASAT in sange creste in 12 ore si ramane crescut inca 5 zile. Dozarea ASAT este utilizata in diagnosticarea afectiunilor hepatice si cardiace.

Recoltare proba

Se recolteaza o proba de 5 ml de sange prin punctie venoasa. A se evita efortul fizic intens.

Implicatii clinice

Concentratiile serice ale AST sunt crescute in hepatita si alte forme de afectiuni hepatice asociate cu necroza: mononucleoza infectioasa, colestaza, ciroza, carcinom metastatic al ficatului, delirium tremens si dupa administrarea anumitor medicamente. Concentratiile serice de AST sunt de asemenea crescute, dupa infarctul miocardic, in afectiuni ale muschilor scheletici (ca distrofia musculara progresiva), in pancreatita acuta sau boala hemolitica, si altele.

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro