Antigen HBs

Aceasta investigatie este decontata de CASMB cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate.

DENUMIRE ANALIZA

PRET ANALIZA

DECONTATA / NEDECONTATA

Antigen HBs

50 lei

Aceasta investigatie este decontata de CASMB cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate

Prezentare generala

Virusul hepatitic B este membru al familiei hepadnviridae si reprezinta agentul etiologic al hepatitei virale B. Virusul se transmite prin contact cu sange contaminat ( transfuzii de sange, intepaturi etc) si prin contact sexual. Virusul hepatitei B este format dintr-o particula centrala ( core) purtatoare a doua tipuri de antigene, HBc si HBe, si o capsula externa ce contine antigenul de suprafata HBs. Antigenul HBs este cel mai precoce marker al infectiei cu virusul hepatitic B si reprezinta markerul serologic de electie al infectiei. Ag HBs apare inaintea debutului clinic si atinge maximul in timpul primei saptamani de boala manifesta si scade dupa disparitia icterului. Se considera ca persistenta lui mai mare de sase luni defineste stadiul de purtator.

Recoltare proba

Se recolteaza o proba de 5 ml de sange prin punctie venoasa.

Implicatii clinice

Testul este indicat in diagnosticul diferential al hepatitelor, examene de screening ale donatorilor de sange, precum si a personelor cu risc crescut de transmitere a virusurilor hepatitice ( dependenti de droguri, multipli parteneri sexuali, nou- nascutilor care au mame infectate).

Harta

Serviciile Noastre

Misiunea laboratorului MEDICLIN A & M este de a oferi analize medicale la cele mai inalte standarde, preocupandu-ne permanent de imbunatatirea continua a performantelor noastre si de identificarea si satisfacerea necesitatilor clientilor nostri.

Contact

MEDICLIN A & M

Telefon/fax: Cetatea Histria 021/ 413 55 70
E-mail: office@mediclin.ro